2008. március 3., hétfő

Na akkor indulás...


A vékony telefon csillogó ezüst színű, négyszeres digitális zoom-mal ellátott VGA-kamerájával készített képeket azonnal továbbíthatjuk MMS-ben, akár több telefonszámra is. A 128 x 128 képpontos felbontású színes kijelzőn 65 ezer színben jelennek meg a képek. (sg.hu)

A Siemens C72 típusú telefonban lévő fényképezőgép rettenetes képeket készít. Elcsúszott színek, beégett felületek, életlen részletek. Mindez persze csak akkor igaz, ha hagyományos fényképként nézzük őket. Vonatkoztassunk el ettől, nézzük meg például ezt a hármat, itt lent:

Itt egész másról van szó. A képeket nem fotóként kell értelmezni, hanem valamiféle álomszerű, absztrakt vázlatként. Kicsit úgy, mint amikor az ember hirtelen lerajzolja, amit lát, és esetleg gyorsan kiszinezi, olyan szinekkel, amilyenek éppen nála vannak.

Az a terv, hogy ebben a blogban ilyen mobillal készült képek lesznek. Utcarészletek, jellegtelen események, érdektelen épületek, bármi, pusztán csak a kép (KÉP) kedvéért. Sőt, attól sem fogok visszariadni, hogy mindenféle effektekkel felturbózzam a színeket.
Először régebbi válogatás következik, 2006-tól kezdve, míg el nem érünk napjainkig.

Nincsenek megjegyzések: